Tjänster

Då jag numera är pensionär tar jag endast emot ett begränsat antal hundar för privat träning och problemutredningar. 

Rådgivande samtal

Jag gör inga utredningar eller problemkonsultationer via telefon eller mail.
Men jag kan erbjuda rådgivande samtal vid en specifik frågeställning om ett enskilt beteende. Vid ett sådant samtal försöker jag få kunskap om bakgrund och orsak till beteendet för att kunna hjälpa med en träningsplan. Ett första samtal kan behövas följas upp av flera men det bestäms efter hur träningen framskrider. 
Skicka ett mail till mig på [email protected] med din fråga och beskriv vad du vill ha hjälp med, så återkopplar jag inom några dagar.
Ett första samtal tar som regel en timma och kostar 400:- och betalas i förskott via swisch, efter det att tiden är överenskommen. 

Privat träningshjälp med vardagslydnad - ej vintertid

Vid en privat konsultation tränar vi det som just du och din hund behöver få hjälp och råd med i vardagen. Det kan till exempel vara att få hunden mer följsam och gå med slakt koppel eller att komma på inkallning. Eller få hjälp med aktiveringsövningar, så kallad hjärngympa som berikar hundens vardag, gör hunden mer uppmärksam på sina familjemedlemmar och gör att hunden blir mentalt trött. Det kan också vara övningar för att stärka hundens självförtroende.

Vi träffas enligt dina behov och önskningar. Antingen vid ett specifikt tillfälle eller vid flera tillfällen enligt en plan som vi gemensamt kommer överens om. Du får med dig övningar, tips och råd som du sedan tränar vidare med hemma.

Pris: 550:-/timma. Betalning sker kontant eller via swish vid tillfället.
Av- eller ombokning ska göras minst 24 timmar före utsatt tid, annars debiteras du en administrationskostnad på 150:-.
Plats för träning bestäms från tillfälle till tillfälle. Vid hembesök tillkommer en kostnad på 18,50/mil.

Är ni ett mindre kompisgäng som gärna skulle vilja träna något eller några vardagsmoment tillsammans så går det att kontakta mig för mer information.

 

Problemutredning

I arbetet som hundpsykolog utgår all träning på att först göra en ”problemanalys” för att sedan kunna lägga in rätt hjälp. Jag arbetar med att försöka hitta bakomliggande orsaker till problemet/problemen. De symtom matte/husse upplever är viktig information i helheten men om en utredning enbart fokuserar på dem är det vanligt att man bara får en tillfällig förbättring.

En problemutredning omfattar därför att försöka få en heltäckande bild av hunden. Det innebär bland annat hundens vardag, kontakten med familjemedlemmarna, tidigare träning, sjukdomshistoria med mera.

Denna helhet behövs för att kunna förstå det som orsakar problem, ge de bästa råden och lägga upp ett träningsprogram och vid behov också ge ett bra remissunderlag till exempelvis veterinär.

Att göra en problemanalys kräver att jag träffar hunden tillsammans med sin familj. Första konsultationen tar vanligen 11/2- 2 timmar. I slutet av första konsultationen beslutar vi tillsammans om en fortsättning och hur den ska se ut.

Pris:
Första konsultationen: 1 500:-
I priset ingår utredning samt skriftligt träningsråd av det vi har gått igenom och ett uppföljande telefonsamtal enligt överenskommelse.
Återbesök: 550:-/timma
Betalning sker kontant eller via swish vid tillfället.
Av- eller ombokning ska göras minst 24 timmar före utsatt tid, annars debiteras du en administrationskostnad på 150:-.
Plats för konsultationer bestäms vid bokningstillfället. Vid hembesök tillkommer en kostnad på 18,50/mil.

Övrigt

Din hund - en brandvarnare

Lär och träna din hund att varna för rök och brand.

Hunden ska varna, larma och väcka dig om elden kommer lös. Det blir en extra livförsäkring och en bra, nyttig och kul aktivitet för hunden Det har visat sig att hundar på kort tid kan lära sig varna för brand, tidigare än en mekanisk brandvarnare men det ena ska inte utesluta det andra.

Ingen kurs är nu planerad men kan anordnas vid intresse av minst 6 deltagare med hund. 

Tag kontakt för mer information. Instruktör är Siw Ågren som är utbildad av Anders Hallgren 2002 med att brandträna hundar. 

Kontakta mig gärna för frågor och mer information. Ni når mig säkrast via
e-post: [email protected] Jag kan tyvärr inte svara på SMS- förfrågningar gällande privatträning eller problemutredningar).

Enligt ”Lag 2007:1150” om tillsyn över hundar och katter som trädde i kraft den 1 januari 2008 råder strikt hundägaransvar. Det är alltså ägarens eller den som har hand om hunden, skyldighet att ha översikt och ta ansvar för sitt djur.  Detta gäller också vid all träning hos och med Hundkonsulten.