Tjänster

Jag är numera pensionär och tar enbart emot ett begränsat antal hundar för träning.

Privat träningshjälp med vardagslydnad

Vid en privat konsultation tränar vi det som just du och din hund behöver få hjälp och råd med i vardagen. Det kan till exempel vara att få hunden mer följsam och gå med slakt koppel eller att komma på inkallning. Eller få hjälp med aktiveringsövningar, så kallad hjärngympa som berikar hundens vardag, gör hunden mer uppmärksam på sina familjemedlemmar och gör att hunden blir mentalt trött. Det kan också vara övningar för att stärka hundens självförtroende.

Vi träffas enligt dina behov och önskningar. Antingen vid ett specifikt tillfälle eller vid flera tillfällen enligt en plan som vi gemensamt kommer överens om. Du får med dig övningar, tips och råd som du sedan tränar vidare med hemma.

Pris: 500:-/timma.

Betalning sker kontant eller via swish vid tillfället eller mot faktura.
Av- eller ombokning ska göras minst 24 timmar före utsatt tid, annars debiteras du en administrationskostnad på 150:-.
Plats för träning är i Vedby hos Hundkonsulten och sker utomhus.

Vid hembesök tillkommer en kostnad på 18,50/mil.

Är ni ett mindre kompisgäng som gärna skulle vilja träna något eller några vardagsmoment tillsammans så går det utmärkt. Kontakta mig för mer information.

 

Problemutredning

I arbetet som hundpsykolog utgår all träning på att först göra en ”problemanalys” för att sedan kunna lägga in rätt hjälp. Jag arbetar med att försöka hitta bakomliggande orsaker till problemet/problemen. De symtom matte/husse upplever är viktig information i helheten men om en utredning enbart fokuserar på dem är det vanligt att man bara får en tillfällig förbättring.

En problemutredning omfattar därför att försöka få en heltäckande bild av hunden. Det innebär bland annat hundens vardag, kontakten med familjemedlemmarna, tidigare träning, sjukdomshistoria med mera.

Denna helhet behövs för att kunna förstå det som orsakar problem, ge de bästa råden och lägga upp ett träningsprogram och vid behov också ge ett bra remissunderlag till exempelvis veterinär.

Att göra en problemanalys kräver att jag träffar hunden tillsammans med sin familj. Första konsultationen tar vanligen ca 2 timmar. I slutet av första konsultationen beslutar vi tillsammans om en fortsättning och hur den ska se ut.

Pris:
Första konsultationen på ca 2 timmar: 1 500:-
I priset ingår utredning samt skriftligt träningsråd av det vi har gått igenom och ett uppföljande telefonsamtal enligt överenskommelse.
Återbesök: 550:-/timma
Betalning sker kontant eller via swish vid tillfället eller mot faktura.
Av- eller ombokning ska göras minst 24 timmar före utsatt tid, annars debiteras du en administrationskostnad på 150:-.
Plats för konsultationer är i Vedby hos Hundkonsulten. Vid hembesök tillkommer en kostnad på 18,50/mil.

Allmänna råd
Jag gör inga utredningar via telefon eller mail. Vid vissa tillfällen kan jag erbjuda ett allmänt rådgivande samtal vid en specifik frågeställning. Du kan då få generella råd och tips.
Maila mig din fråga, och förslag på lämpliga tider då du går att nå, så återkopplar jag om tid, då jag ringer upp dig.

Samtalet kostar 450:- och betalas i förskott via swish, efter det att tiden är överenskommen.

Övrigt

 

Din hund - en brandvarnare

Lär och träna din hund att varna för rök och brand.

Hunden ska varna, larma och väcka dig om elden kommer lös. Det blir en extra livförsäkring och en bra, nyttig och kul aktivitet för hunden Det har visat sig att hundar på kort tid kan lära sig varna för brand, tidigare än en mekanisk brandvarnare men det ena ska inte utesluta det andra.

Ingen kurs är nu planerad men kan anordnas vid intresse av minst 6 deltagare med hund. Kurs kan även ske på annan ort där en klubb eller grupp av hundägare står som arrangörer.

Tag då kontakt för mer information. Instruktör är Siw Ågren som är utbildad av Anders Hallgren 2002 med att brandträna hundar.

 

 

Kontakta mig gärna för frågor och mer information på [email protected] eller 0705-574614

 

Enligt ”Lag 2007:1150” om tillsyn över hundar och katter som trädde i kraft den 1 januari 2008 råder strikt hundägaransvar. Det är alltså ägarens eller den som har hand om hunden, skyldighet att ha översikt och ta ansvar för sitt djur.  Detta gäller också vid all träning hos och med Hundkonsulten.